Scale-up Branding

Brand Design Chapter

Chapter 1 Screen LARGE
Services
(re)Branding
Visual Identity
Design system
Formula
Logo use
Colors
Typography
Style elements
Use of imagery

Een nieuwe startup die voor opschudding zorgt in de wereld van omscholing: de oud-oprichter van Squla werkt met Chapter aan de baanzekerheid en het werkgeluk van Nederlanders. Voor een vliegende start moest de merkontwikkeling en propositievalidatie hand in hand gaan.

Chapter Screen 11

Omdat. Van idee naar merk

Een groeiende groep Nederlanders haalt geen plezier uit zijn werk en dat wil Chapter oplossen. Met hun app biedt Chapter een nieuwe manier van omscholing aan. Persoonlijk én digitaal. Met bite-sized lessen die je klaarstomen voor de banen van de toekomst. Om Chapter aan Nederland te introduceren moest deze visie vertaald worden naar een merk, én een nieuwe naam.

Het proces. Merkontwikkeling en propositieoptimalisatie

Het merk van de startup moest ontwikkeld worden voordat het op de markt was. Zonder gedetailleerde kennis over de doelgroep. Daarom zijn het merk, de naam, de visuele stijl en de tone-of-voice stapsgewijs ontwikkeld. Tegelijkertijd met de propositieoptimalisatie. Tijdens deze optimalisatie werd de doelgroep steeds duidelijker, net als hun wensen. Met deze nieuwe inzichten kon het merk steeds verder aangescherpt worden.

Resultaat. Start vandaag met Chapter

De omscholingsrevolutie was het startpunt van zowel de ontwikkeling van de naam als van de visuele stijl. De naam Chapter en het logo stralen toekomst, ambitie en carrière uit. Het blijft persoonlijk, terwijl het zich tegelijkertijd afzet tegen de institutionele look van bekende omscholers. Dit heeft geleid tot een merkdesign dat digital first is voor het toepassen in de app, maar tegelijkertijd ook kan opvallen in abri’s. Last but not least brengt de tone-of-voice vernieuwing in de markt van omscholing. Een markt die wel een frisse wind kan gebruiken.

Chapter Screen 1 V3
Chapter Screen 2 V2
Chapter Screen 3 V2
Chapter Screen 4 V2
Chapter Screen 5 V3
Chapter Screen 6 V3
Chapter Screen 7 V3
Chapter Screen 8 V3
Chapter Screen 9 V2
Chapter Screen 10 V2
Yummy Gums Case 6
Next

Scale-up Branding

Brand Design Yummygums

Cookies

Born05 uses cookies to serve content and ads to make the experience you have with us more interesting. Being in the advertising business ourselves, we hope you understand that your information is shared with third parties for advertising & analytics.